Nieuw schoolgebouw

De Wilhelminaschool krijgt een prachtig, nieuw schoolgebouw. Dat is een bijzondere gebeurtenis, waarover wij u graag informeren.

Na uitgebreid onderzoek hebben SPCO Groene Hart en de gemeente Woerden gekozen voor nieuwbouw. Het huidige gebouw voldoet o.a. qua onderwijskundige functionaliteit, binnenmilieu, exploitatie en uitstraling niet meer aan de eisen van deze tijd.

Voor de Wilhelminaschool is nieuwbouw een fantastisch vooruitzicht. We hebben straks een mooi, duurzaam en passend schoolgebouw. Een open school, waar kinderen goed kunnen leren en docenten prettig kunnen werken.

De nieuwe indeling van het gebouw sluit aan bij de visie van de school. Met ruime klaslokalen, maar ook gezellige plekken waar kinderen in kleine groepjes kunnen werken. De grote hal en het leerplein verbinden de verschillende leerjaren met elkaar.

Communicatie

Als nieuwe directeur van de Wilhelminaschool stel ik me graag aan u voor. Ik ben Dianne Peterse en direct vanaf mijn start begin januari 2021 ben ik nauw betrokken bij de plannen voor de nieuwbouw. Ik zie het als een prachtige kans om samen met het team letterlijk te bouwen aan goed onderwijs en een omgeving waar leerlingen de ruimte krijgen om zich verder te ontwikkelen.

Nieuwbouw is ook een spannend proces. Goed communiceren en afstemmen met alle betrokkenen, om uiteindelijk de droomschool te bouwen voor onze leerlingen, ouders en leerkrachten. Daar ga ik mijn best voor doen.

U heeft vast veel vragen als ‘Hoe ziet de nieuwe school eruit?’, ‘Wanneer start de bouw?’ en ‘Wanneer is de bouw klaar en mogen we van de school gebruik maken?’ We hopen via de website alvast een aantal van deze vragen te beantwoorden. Hier vindt u het komende jaar alle nieuwtjes en ontwikkelingen op het gebied van de nieuwbouw. We nodigen u uit om regelmatig een kijkje te nemen.