Schoolplein

Bij zo’n mooi schoolgebouw hoort natuurlijk ook een prachtig schoolplein. Dit is een flinke investering, die niet alleen door de school gedragen kan worden, en daarom zijn vier ouders een projectgroep gestart. De komende tijd worden er activiteiten en acties voor en door de kinderen georganiseerd om geld in te zamelen voor het nieuwe plein.

Groot succes

De eerste actie was een groot succes. Alle kinderen hebben kerstkaarten gemaakt en verkocht. Dit leverde een mooie bijdrage op. De volgende acties zijn flessen inzamelen, een carwash en een sponsorloop. Ook worden verschillende fondsen aangeschreven voor een financiële bijdrage.

Mooie speelplek

De projectgroepleden zitten samen met een aantal leraren en leerlingen in de ontwerpgroep. Daar is het eerste voorstel voor het nieuwe plein getoond. Kernwoorden die bij het plein horen, zijn duurzaam, groen, leerzaam, circulair en openbaar.

Het plein bevindt zich rondom de school, heeft een groter oppervlak en biedt voor ieder wat wils. Het is leuk opgezet met mooie natuurlijke elementen. Er wordt nu gewerkt aan een definitief ontwerp. Dan wordt ook duidelijk wat de exacte kosten zijn en welke acties de projectgroep gaat inzetten. De kinderen en de buurt krijgen er een mooie speelplek bij.