Wat wij leren in groep 1

In groep 1 wennen de kinderen aan het schoolritme en werken we aan zelfstandigheid. Zelf onze jas aandoen en als het kan ook dichtdoen, aan- en uitkleden voor de gym en opruimen na een knutselopdracht.

In de kring leest de leerkracht voor uit mooie prentboeken en leren we om naar elkaar te luisteren. Ook zijn we bezig met kleuren, tellen en getalsymbolen. We leren een aantal letters, woorden in stukjes verdelen (klappen) en nog veel meer.

Spelen is een heel belangrijk onderdeel van ons programma. Daardoor leren we goed omgaan met elkaar, overleggen en afspraakjes maken en delen. Door ons spel leren we ook meer over de thema’s waarmee we werken en vaak komen ook taal, rekenen, ruimtelijk inzicht en de woordenschat eraan te pas.

Verder hebben de kinderen gym, muziek en Engels en spelen we lekker buiten!

Uniek aan onze groep

We zijn nog zo lekker onbevangen en spontaan. We kunnen al veel en hebben ook nog veel te leren. Dat doen we samen en we helpen elkaar daarbij!

Het allergezelligste vinden wij...

Dat vinden we moeilijk om te kiezen, er zijn zoveel gezellige en leuke dingen! We vinden het erg leuk om over een thema te werken, want dan zijn er weer allerlei nieuwe knutselopdrachten en veranderen de hoeken ook weer met ander spelmateriaal (bijv. een winkeltje, boerderijhoek, magneten, drijven en zinken, enz.).

Muziek en gym met groot materiaal zijn ook wel echt favoriet. Voor muziek hebben we net een nieuwe methode met heel veel leuke opdrachten en liedjes!

Het hoogtepunt is wel als we echt een feestdag hebben en verkleed mogen komen, bijvoorbeeld omdat de juf jarig is of op het kleuterfeest!