Wat wij leren in groep 7

In groep 7, daar is altijd wat te beleven! Wat een zonnestralen zitten er in deze klas. We genieten elke dag van elkaar en vooral van het feit dat we zoveel (van elkaar) kunnen en mogen leren. We starten de dag regelmatig met het lied ‘Mooi’ van Marco Borsato. We leren hierin hoe je een dag kunt starten, wat je zelf al kunt doen om een dag mooi te beginnen en van alle dingen het ‘mooie’ te zien.

Er komen in groep 7 ook veel educatieve activiteiten aan bod. Zo krijgen we altijd een rondleiding door de oude binnenstad van Woerden, hebben we meerdere activiteiten vanuit de NME, gaan we naar het Nationaal Archief voor een tentoonstelling over een periode uit de geschiedenis, doen we mee aan de Week van Mediawijsheid en gaan we naar het theater in Amsterdam. Ook op sportief vlak worden de leerlingen goed uitgedaagd. We hebben in januari een basketbaltoernooi en in het voorjaar staat altijd een leuke sportdag te wachten!

Naast de educatieve, sportieve en gezellige activiteiten wordt er in de klas ook nog hard gewerkt. Hieronder volgt een kort overzicht:

  • Met rekenen leren we veel over procenten, breuken, de oppervlakte en de inhoud. Bij spelling komen de werkwoorden veelvuldig aan bod. Tijdens de lessen aardrijkskunde leren we veel over de landen in Europa.

  • We werken in groep 7 veel met de chromebooks. Rekenen, taal, geschiedenis, aardrijkskunde en natuur worden allemaal met de chromebooks gedaan. Super effectief, want we weten gelijk waar onze leerpunten liggen!

  • Daarnaast is er iedere week een weektaak. Hier worden wekelijks nieuwe opdrachten opgezet en zo leren we onze opdrachten te plannen. Hierdoor leren we ook zelfstandig te werken.

Uniek aan onze groep

Het vieren van verjaardagen! Bij elke verjaardag lopen we een polonaise, dat is echt een feestje! Daarnaast werken we in de groep met beurtstokjes en met wisbordjes. Ook is er elke week een leerling van de week. Hij of zij krijgt dan van iedere klasgenoot een compliment! Aan het einde van de week staat op die manier iemand even extra in het zonnetje!

Soms lijkt het bij ons net een trein. Niet alleen omdat het jaar razendsnel gaat en we superhard werken, maar ook omdat we elke dag inchecken. We bespreken hoe we ons voelen en zo kunnen we nog beter rekening houden met elkaar. Want dat is ook gelijk ons aandachtspunt: wij houden rekening met elkaar! Iedereen is anders en uniek, iedereen heeft andere behoeften.