Groep 7

Wat wij leren in groep 7

In groep 7, daar is altijd wat te beleven! Wat een zonnestralen zitten er in deze klas. We genieten elke dag van elkaar en vooral van het feit dat we zoveel (van elkaar) kunnen en mogen leren. We starten de dag regelmatig met het lied ‘Mooi’ van Marco Borsato. We leren hierin hoe je een dag kunt starten, wat je zelf al kunt doen om een dag mooi te beginnen en van alle dingen het ‘mooie’ te zien.

Er zijn dit jaar al volop educatieve activiteiten geweest. Zo hebben we een rondleiding gehad door de oude binnenstad van Woerden, zijn we naar een rioolwaterzuiveringsinstallatie geweest, hebben we meegedaan aan de Week van Mediawijsheid, zijn we naar het theater in Amsterdam geweest en hebben we genoten van een balletvoorstelling van de KUVO. Ook op sportief vlak zijn de leerlingen goed bezig. We hebben in januari een basketbaltoernooi gehad en in het voorjaar staat ons een sportdag te wachten!

Naast de educatieve, sportieve en gezellige activiteiten wordt er in de klas ook nog hard gewerkt. Hieronder volgt een kort overzicht:

  • Met rekenen leren we veel over procenten, breuken, de oppervlakte en de inhoud. Bij spelling komen de werkwoorden veelvuldig aan bod. Tijdens de lessen aardrijkskunde leren we veel over de landen in Europa. Op dit moment leren we over de industrie van Oost-Europa.
  • In tweetallen of drietallen werken we aan webquests. De leerlingen mogen zelf een onderwerp kiezen en hier een kort verslag over schrijven. Vervolgens mogen ze kiezen of ze dit willen presenteren. Supergaaf om elkaar zoveel te leren. Er komen veel verschillende onderwerpen aan bod!
  • We werken met een weektaak. Elke week krijgen we nieuwe opdrachten en leren we onze opdrachten te plannen. Hierdoor leren we ook zelfstandig te werken.

Uniek aan onze groep

Het vieren van verjaardagen! Bij elke verjaardag lopen we een polonaise, dat is echt een feestje! Daarnaast werken we in de groep met beurtstokjes en kunnen we balletjes verdienen. Bij 15 balletjes (per persoon) mag je 15 minuten iets voor jezelf doen.

Soms lijkt het bij ons net een trein. Niet alleen omdat het jaar razendsnel gaat en we superhard werken, maar ook omdat we elke dag inchecken. We bespreken hoe we ons voelen en zo kunnen we nog beter rekening houden met elkaar. Want dat is ook gelijk ons aandachtspunt: wij houden rekening met elkaar! Iedereen is anders en uniek, iedereen heeft andere behoeften.