Wat wij leren in groep 7

In groep 7, daar is altijd wat te beleven! Wat een zonnestralen zitten er in deze klas. We genieten elke dag van elkaar en vooral van het feit dat we zoveel (van elkaar) kunnen en mogen leren. We starten de dag regelmatig met  een bijbelverhaal. Aan het begin van elke dag delen we even bijzondere ervaringen met elkaar zodat we van elkaar weten wat er speelt.

Er komen in groep 7 ook veel educatieve activiteiten aan bod. Zo krijgen we altijd een rondleiding door de oude binnenstad van Woerden, hebben we meerdere activiteiten vanuit de NME, gaan we naar het Nationaal Archief voor een tentoonstelling over een periode uit de geschiedenis, doen we mee aan de Week van Mediawijsheid en gaan we naar het theater in Amsterdam. Ook op sportief vlak worden we goed uitgedaagd: We hebben in januari een basketbaltoernooi en in het voorjaar staat altijd een leuke sportdag te wachten!
Naast de educatieve, sportieve en gezellige activiteiten wordt er in de klas ook nog hard gewerkt. Hieronder volgt een kort overzicht:

Met rekenen leren we veel over procenten, breuken, de oppervlakte en de inhoud. Bij spelling komen de werkwoorden veelvuldig aan bod. Tijdens de lessen aardrijkskunde leren we veel over de landen in Europa.
We werken in groep 7 veel met de chromebooks. Rekenen, taal, geschiedenis, aardrijkskunde en natuur worden allemaal met de chromebooks gedaan. Super effectief, want we weten gelijk waar onze leerpunten liggen!
Daarnaast is er iedere week een weektaak. Hier worden wekelijks nieuwe opdrachten op gezet en zo leren we onze opdrachten te plannen. Hierdoor leren we ook zelfstandig te werken.
Uniek aan onze groep

Het vieren van verjaardagen! Bij elke verjaardag lopen we een polonaise, dat is echt een feestje! Daarnaast werken we in de groep met beurtstokjes en met wisbordjes. Op de wisbordjes schrijven we allemaal het antwoord  op een vraag die de juf stelt. 
In groep 7 krijgen we behoorlijk wat huiswerk: Elke week Nieuwsbegrip, Spelling en Redactiesommen.
En natuurlijk de toetsen voor de zaakvakken.
Elke week is er in de klas een moment waarop we onder leiding van de juf onze agenda bijwerken. Op die manier kunnen we ons alvast een beetje voorbereiden op de middelbare school.