Wat wij leren in groep 8

Groep 8 is een schooljaar waarin hard werken wordt afgewisseld met leuke en bijzondere activiteiten. We werken naar een paar belangrijke momenten toe, kamp, het kiezen van een nieuwe school en aan het einde van het jaar de musical. 

Bij de basisvakken rekenen, taal en spelling worden naast veel nieuwe lesstof ook enkele zaken herhaald en moeilijker gemaakt. Zo leren we bij rekenen de happendeling, gaan we veel doen met breuken en is alles omtrent meetkundige zaken aan de orde. Bij taal en spelling is zinsontleding regelmatig aan de orde en moeten we veel woorden onthouden die in de schrijfwijze afwijken van de rest. En daarnaast leren we ook nog veel nieuwe dingen bij de zaakvakken en Engels. 

Uniek aan onze groep

Naast al het leerwerk zijn er ook fantastische unieke uitstapjes, die je alleen in groep 8 hebt. Natuurlijk gaan we aan het begin van het jaar op schoolkamp. Dat is gegarandeerd een feestje!

Het proces naar het voortgezet onderwijs maakt groep 8 uniek. Het is spannend om je definitieve advies te horen, maar ook om eens een kijkje te nemen op je aanstaande nieuwe school. We praten hier veel over in de klas en zoeken voor iedereen een mooie plek!

Tot slot sluiten we het schooljaar natuurlijk af met de afscheidsmusical. Dit hoogtepunt van het schooljaar wordt vaak nog lang onthouden.

Kortom: er staat weer veel te gebeuren in groep 8. We kijken er met veel plezier en enthousiasme naar uit!