Wat wij leren in groep 6

In groep 6 maken we gedurende het schooljaar een behoorlijke sprong op didactisch en sociaal gebied. Naast het harde werken is er ook veel tijd voor leuke dingen. Zo zullen wij deelnemen aan activiteiten van de KUVO en de NME.

Naast deze educatieve activiteiten zijn wij ook erg sportief. Zo doen we mee met het lijnbaltoernooi en in mei staat er elk jaar een sportdag op de planning.

In de klas zijn wij natuurlijk ook goed bezig. Dit doen wij zoal in de klas:

  • Met rekenen leren we in groep 6 hoe verhoudingstabellen en breuken in elkaar zitten. Wat is nou de noemer en wat is de teller en het hoeveelste deel is het van een geheel? Bij spelling leren wij de regels die horen bij een woord: Jantje Snoeper, de dubbelzetter, noem het allemaal maar op. Bij aardrijkskunde leren wij hoe het er in Nederland aan toegaat. We leren ook alle provincies en de daarbij behorende plaatsen.

  • We werken in de klas aan ons werkstuk. Ieder kiest een eigen onderwerp en verzamelt informatie hierover. Ook houden de kinderen een boekbespreking en een spreekbeurt. We leren op deze manier een hoop van elkaar.

  • Samenwerken vinden wij in groep 6 erg leuk. Tijdens verschillende vakken mogen wij samen nadenken en werken aan hetzelfde onderwerp.

Wat maakt groep 6 zo bijzonder?

Met rekenen, zaakvakken en het maken van werkstukken werken wij op Chromebooks. Maar natuurlijk moet er ook regelmatig gewoon in de schriften worden geschreven.

We werken met beurtstokjes. De juf trekt een stokje met een naam uit het bakje in plaats van het geven van beurten door middel van de vinger op te steken.

In de klas is veel bespreekbaar. Kinderen helpen elkaar en geven elkaar goede tips en tops als iemand ergens mee zit. Crea, muziek en drama vinden wij erg leuk om te doen.